2008/11/06

Som choklad

Hela dagen idag var präglad av USA-valet, vi pratade nästan inte om nåt annat än amerikansk politik! På rasterna alltså, på lektionerna nämndes det bara i en halv minut i början. Han vann ingen storskredsseger, men en enorm seger tog han hem; 349 elektorer är inte dåligt! Nu är det demokratisk majoritet i både kongressen och representanthuset. Första lektionen hade jag förresten muntligt nationellt prov i svenska... lagom kul när man knappt kan stå p.g.a två nätters icke existerande sömn. (Fast det kändes nästan som att det hjälpte, mina hjärna blev helt tom och jag bara babblade på)
På lunchen såg jag och Shpresa på Barack Obama's 17min segertal igen, var glada över segern, förundrades över hans underbara talarförmåga, samt dreglade en smula. Jag får aldrig nog av att höra honom tala, det är maken till karismatisk person alltså!! På CNN kan man nu se talet med manuset bredvid, som följer med videon. Behöver jag ens säga att jag gjort det? Det är fkn tredje gången, förutom små utdrag, som jag ser det idag. Godness, börjar jag spåra ur?

Efter skolan, vid 16.30-tiden, var det som vanligt en tusen meter lång kö till bussen, ni vet precis så där mycket folk som inte alls får plats i en enda sketen buss. Då fick Shpresa mig att springa hela vägen till hållplatsen innan, i minusgrader, och med magen full med bullar och kakor från engelskan. Satan vad det gjorde ont i halsen och lungorna! Nu får jag säkert lunginflammation eller nåt annat trevligt.

På radion hörde jag en arg kvinna (svensk politiker I guess) prata om hur hemskt det är att Obama vunnit, nu kommer allt bli jättedåligt han är så dålig blabla för oerfaren blabla för mycket liberalist och socialist blabla... wtf? Med svenska mått skulle han troligen hamna bland moderaterna.

Jag har förresten märkt att de flesta på nätet har varit ganska sansade vad gäller valet (förutom LJ såklart, bl a världens jublande post på srsfkndespa!) medan jag, som ni märker, är helt vild och galen av engagemang! Jag skyller härmed allt på min vistelse i New York, deras sjukt jäkla enorma patriotiska anda smittade nog av sig på mig. Och på att Obama ser ut som choklad.

1 件のコメント:

匿名 さんのコメント...

han är långt höger om moderaterna... dödsstraff liksom? problemet med Obama är väl att folk kommer att ha det mycket svårare att hålla sig kritiska till USA och högervridningen i allmänhet. Sen går han ju inte att jämföra med alternativet, men.