2009/11/27

Only in Japan?

Yesterday at E-furo, after Közi's live, this girl accidently stepped a little bit on my foot while passing by. So she stops, putting a hand on my shoulder, and says to me with concern and worried eyes:
"Gomennasai!! Daijoubu desu ka??" (I'm so sorry!! Are you ok??)
Something I've never. Ever. Experienced in Sweden.
Wow♥

7 件のコメント:

Maja さんのコメント...

Jag tror ärligt talat att skulle bli sjukt less på det där! Både ifall folk gjorde så mot mig, och om det förväntades att jag skulle göra så mot dem! Överdriven artighet är joooobbiiiigt.

Quarter Void さんのコメント...

Neeeejdå! Det känns inte överdrivet, det känns bara helt galet trevligt! Att folk liksom är vänliga mot varandra istället för att sura sig igenom sin vardag.

Pinky さんのコメント...

aw! politeness ftw :)

rusty さんのコメント...

Jo, det där är ju standarden där borta, men man tröttnar på det snabbt. Eller, jag gjorde det iaf. Det är mest för om man själv råkar kliva ngn på foten eller så, så känns mina "ÅH MEN GUD FÖRLÅT MIG SÅ HIMLA MYCKET"-ursäkter så otroligt pressade och falska. För så ledsen är jag faktiskt inte att jag råkade kliva ngn på foten. Det händer, liksom.

Karolina さんのコメント...

awww, japaner är söta och trevliga ^^

om någon skulle göra så på mig i Sverige skulle jag bli chockad x) (hmm, kanske ngt att testa nästa gång man råkar trampa ngn på foten ;D)

Maja さんのコメント...

jamen precis som rusty sa, man är väl egentligen inte så förtvivlad över att man råkar kliva nån på foten. klart man ber om ursäkt, och det kan ju vara trevligt att verkligen titta personen i ögonen och inte bara slänga ur sig ursäkten, men att stanna upp och fråga hur det gick känns alldeles för mycket. så länge man inte stampar på nån med platåboots eller spetsar nån med en stilettklack så kan det ju faktiskt inte gå så illa.

Quarter Void さんのコメント...

Den här tjejen var förvisso ett undantag, oftast så ju folk inte upp. Hon kanske trodde att hon hade råkat spetsa mig, det är möjligt att hon klev ganska hårt fast det var längst fram på skon där jag inte har nån fot så jag kände inget. Och om jag själv råkar kliva på nån eller så så räcker det ju helt klart att bara säga ursäkta, man behöver verkligen inte stanna upp och ge första hjälpen för att personen i fråga ska bli nöjd.
Hur som helst, personligen så älskar jag den här extra omtanken/artigheten, men det kanske är för att jag själv är en sån mesig vekling haha!